Beloningsverschil man/vrouw in UK verplicht openbaar

De Britse regering eist van grote bedrijven dat ze informatie openbaren over de verschillen in bonussen die ze betalen aan mannen en vrouwen. Op die manier wil de overheid iets doen aan het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen, aldus Reuters.

Afgelopen zomer zei premier David Cameron dat bedrijven verschillen in salarissen moesten openbaren. Daar komt nu dus informatie over bonussen bij. De publieke sector moet aan dezelfde regels voldoen.

Gemiddeld verdient een Britse vrouw 20% minder dan een man voor hetzelfde werk, zo wijzen cijfers van de overheid uit. ‘We zouden het allemaal moeten verafschuwen dat we nog niet op alle vlakken gelijkheid hebben tussen man en vrouw.’, citeert Reuters de minister voor vrouwen en gelijkheid, Nicky Morgan.

Een grote werkgeversorganisatie, CBI, onderschrijft dat het wegwerken van het verschil belangrijk is, maar ziet niks in de nieuwe regels. ‘Om echt effectief te zijn moet het rapporteren van ongelijkheid relevant zijn voor een bedrijf en niet iets wat je doet omdat het opgelegd wordt.’


Lange Viestraat 2 B Kantoor 439
3511 BK Utrecht

Neem direct contact met ons op
06 15676399 | [email protected]

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×